Цистит на медения месец

Какви мерки да вземете, за да се наслаждавате на връзката си без притеснения и как да избегнете появата на „Цистит на медения месец“, в следващите редове.

2.jpg

По време на ваканцията често завързваме нова връзка на плажа, край басейна или на чаша Мохито...  Но, мили момичета и дами, не забравяйте, че новият партньор носи не само емоционално презареждане,  но и може да стане неволна причина за някои не съвсем приятни изненади. Освен опасност от полово предавани заболявания,  от които лесно ще ви предпази добрият стар приятел Презервативът, интензивният секс при много жени е причина за поява на  парене при уриниране и често прераства в цистит. Не случайно този вид цистит е наречен романтично "Цистит на медения месец".  По-честите сексуални контакти водят до механично замърсяване на уретрата на жената с бактерии, а оттам и поява на цистит.

Специалистите съветват – за да се наслаждавате на новата си връзка без задръжки и проблеми, вземете мерки за безопасен секс:

  1. Използвайте презерватив.
  2. Уринирайте след секс.
  3. Пийте достатъчно течности и не забравяйте Уринал.

Уринал прочиства уринарния тракт и поддържа здрави пикочните пътища.

Друга често срещана причина за появата на цистит е мокрият бански. Какви мерки да вземем, за да разпознаем симптомите на цистит и да предотвратим появата му прочетете ТУК!

ВСЕКИ 20-ти човек страда от камъни в бъбреците. А ВИЕ?

ВСЕКИ 20-ти човек страда от камъни в бъбреците. А ВИЕ?

Изпитвали ли сте някога щипеща болка в пикочните пътища заради песъчинки? Болял ли ви е кръстът заради камъни в бъбреците? Лошата новина е, че ако сте имали такъв проблем веднъж, шансът за повторна поява е по-голям.
Добрата новина? – има шанс да избегнете повторна проява. Ще ви дадем няколко съвета, към които да се придържате и така да намалите значително риска от камъни в пикочните пътища. Но първо:
Прочети повече
От какво се плаши циститът

От какво се плаши циститът

Интервю с д-р Мажена Панова, завеждащ отделение "Патологична бременност", I АГ болница "Св. София".

Д-р Панова, вярно ли е разпространеното убеждение, че простудата е най-прекият път към цистита?

Прочети повече
Бъбреците на бременната жена работят за двама

Бъбреците на бременната жена работят за двама

Разговаряме с д-р Мажена Панова, завеждащ отделение "Патологична бременност", I АГ болница "Св. София". По принцип около 10% от жените страдат от цистит, а при бременност числото достига до 40-50%.

Прочети повече